Reconstruction without re-centering mesh

Comments

15 comments

  • Avatar
    Götz Echtenacher

    Have you checked the coordinates? Are they actually different?

    It is probably only a display issue...

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    test456869

    Yes the model comes out a completely different location than the source data. Verified with Maya. RC centers the model at 0,0,0 somehow even though the point cloud was not.

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Götz Echtenacher

    Did you make sure that the Coordinate System at export is set to Project Output?

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    test456869

    Where is that option? On Mesh export it says local coordinate system.

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    stevenramsey123

    You need to have set the e57 as locked and local at time of import for it not to move

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    test456869

    Where is that option to lock and local? It does not show in the import menu? Thanks.

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    stevenramsey123

     

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    test456869

    Thanks. Imported the E57s with the georeferenced to true and Euclidean/local. Clicked alignment and point cloud shows,
    but when pressing normal construction, nothing appears.

    There is a model but it just says empty.

    Preview generates 57K triangles, but they are just a blobby mess.

    Any idea what's going wrong?

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Götz Echtenacher

    Seems like a bug. It's described in Bug Reports somewhere - you need to set one variable to something else than 0:

    https://support.capturingreality.com/hc/en-us/community/posts/360000707711-Weird-Laser-Scan-Reconstruction-Problem

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    test456869

    Tried 0.002 and 0.005 - no luck - for minimal distance between vertices.

    Generated model is empty.

    Any other ideas?

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Götz Echtenacher

    New project and start from scratch -helps quite often and can save hours of troubleshooting...

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    test456869

    Created 10th new project now... always the same...

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Götz Echtenacher

    Bummer. And the only difference is the way you imported it in comparison to the one that worked (but did not stay oriented)?

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    test456869

    Yes exactly just the different settings. (I did run into this issue at some point before but not repeatable.) 45+ GB free RAM

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Götz Echtenacher

    Sorry, out of ideas -> file a bug report?

    0
    Comment actions Permalink

Please sign in to leave a comment.