Opening model with shiny texture in Meshmixer

Comments

11 comments

  • Avatar
    Erik Kubiňan CR

    I cannot speak for Meshmixer, maybe even there could be an issue, but first let me investigate what could happen on our side.
    Could you please give me a screenshot of your export settings you would use here with all the dropdown menus extended?

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Swerfer8

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Erik Kubiňan CR

    Please disable Export vertex colors and enable Export to a single texture file. Report back whether this helped.

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Swerfer8

    I hope I'm still in time, I use steam and the deadline is February 13th for the new conditions to start, model consists of> 1000 images. Model is already computed, but I am probably not allowed to export this amount of data anymore.
    I can try this evening.

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Erik Kubiňan CR

    The changes should be effective soon today. If you can get to your machine quickly, you should make it.

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Swerfer8

    Very unsatisfactory, I will not have the opportunity until 18:00 h EU-time, probably a delay of the new conditions is no longer in human hands...

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Erik Kubiňan CR

    Well, unfortunately they are not. The exact hour of the change is not set yet though. Please try it as soon as you will be able to. I am sorry for not being able to help you more.

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Swerfer8

    just tried, I was still able to export this model, as suggested.

    But with the same result. I also tried variations in export, without succes.

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Erik Kubiňan CR

    Then I suppose this is on the meshmixer's side as it is showing you the surface without texture. Try checking the settings or shaders there to display texture. Texture should be correctly linked to the mtl of an obj so I don't see a problem there. Also possibly you could try a different software, just to see whether the obj is written correctly and can get texture loaded with it.

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Swerfer8
    In any case, thanks for your expert advice.
    I am sure it will work out after gaining some more experience.
     
    Regards,
     
    Youri
    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Erik Kubiňan CR

    Pleasure is mine Sir. Surely.

    0
    Comment actions Permalink

Please sign in to leave a comment.