texture problem with mixed survey (photogrammetry and TLS)

Answered

Comments

6 comments

  • Avatar
    tuomas.korhonen

    I also have same problem, does anyone have a workaround or clue how to solve this problem?

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    3dgeocloud

    The Support Answer was "it's a BUG"

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Rafa CR

    Yes it is bug that we need to fix. 

    When you export aligned laser scan from the RC as a component and import it back to new project. This component can not be textured. 

    tuomas.korhonen do you experience same issue ?

     

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    tuomas.korhonen

    I tried to reproduce this importing laser scanned and aligned photos -components into same project, then imported mesh into component and texturing gave me an error. So I think this is different issue because in the original problem texturing can be done but inner areas (where textures should come from laser scans) are black.

    Any plans when there would be fixes for this?

    -Tuomas

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Rafa CR

    Hello Tuomas, 

    What kind of error was displayed when texturing the model failed.

    Please could you describe more your workflow? You say that you imported the model and then textured it. Did you used custom UVs? 

     

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    tuomas.korhonen

    I got "Unexpected error occurred:Texturing stage 01 sanity check." when i used only laser scanned component and model.

    1. I opened a new project

    2. I imported laser scanned component

    3. I imported model generated from laser scanned component into that component

    4. unwrap of the model

    5.texturing -> error

     

    after that i tried cleaning the model and then steps 4 and 5, but still same error. 

     

    -Tuomas

    0
    Comment actions Permalink

Please sign in to leave a comment.