e57 to mesh not working

Comments

4 comments

  • Avatar
    Ondrej Trhan CR

    Hi Kris, what kind of laser scanner did you use?

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    thisisdmann

    How many scans did you use? What settings did you use on reconstruction? When you say unusable can you describe that further and maybe provide some images?

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    KConnors

    We took 2 scans with a RTC Leica scanner, they were able to export as e57 and PTX both come into RC and align perfectly but as mentioned when I go to mesh and texturing it is unusable. I used all default settings to import and for making the model, a downscale of 8. The software says it has too many triangles to view properly but that has never caused us issues in the past. Could that be the problem? Granted we want to use RC for a larger project and if we can't even view 2 scans this will not work great for us. I included an image of the textured mesh, as you can see it just assigned random colors to random areas, which is not what it looks like in the point cloud version.

     

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    thisisdmann

    Texturing from point cloud photos is always going to be pretty bad ime.  I'm not sure why you are getting such bad results when you exported the e57 were they at full resolution? I'd be happy to take a look at this with you directly  if you're interested please email me

     

    dustin at luxpoint.io

    0
    Comment actions Permalink

Please sign in to leave a comment.